Viggo
  • Danish
  • English

  
  
FYRTØJET et fingerdukketeater frit efter H.C. Andersen

Image
Medvirkende:
Viggo Sommer - Musik
Birgit Rastrup - Dukkefører
Scenografi: Viggo & Birgit
Fingerdukker: Birgit Rastrup

FYRTØJET
VARIGHED: 35 min
ALDER: 3- 9 år og eventyr-lystne voksne
ANTAL: 50- 100 børn (max)
SCENE: 9  m", helst i mørkelagte rum
OPSÆTNING: 3 timer
NEDTAGNING: 2  timer
PRIS: 3.900 kr.+ moms og transport


FORESTILLINGEN
Forestillingen er tro mod H.C. Andersen`s eventyr, men gjort nutidigt for børnene. Fingerdukketeatret er unikt i sin form. Scenen er en dobbeltmaske, sat på en gammel eventyrlig kakkelovnsskærm, bag hvilken de små skuespillere udfolder sig.
ImageSoldaten kravler igennem det hule træ, ned i den fantastiske grotte, med de store hunde med øjne så store som Rundetårn, op igen med en hel pose penge.
Heksen mister hovedet, og soldaten indlogerer sig på det lokale værtshus, hvorfra han har udsigt til kobberslottet. Han drømmer om prinsessen og det halve kongerige…….
Den eventyrlige stemning understreges af lys og lydeffekter, samt af sange og levende musik udført på mange spændende instrumenter.

ImageVIGGO SOMMER
er multi kunstner

Spiller på signalhorn, træfløjte, tværfløjte, klarinet, 100 årig gammel banjo med bue, riti- afrikansk violin og etstrenget indonesisk instrument m.m.
Han har været med i Hesbjerg Børneteater fra starten, og medvirkende i samtlige stykker som musiker,skuespiller og scenograf.

ImageBIRGIT RASTRUP
Er dukkefører i forestillingen. Hun laver sine egne teaterdukker: stang-, hånd- og fingerdukker, og har været med i Hesbjerg Børneteater fra 1978, som skuespiller, dukkefører og scenograf.
Hun var med i eventyrfilmen "Lyset og Mørket "som heksen Hanna, der fortæller historien.
Fra 2002 til 2006 har hun været med i H.C. Andersen`s Paraden i Odense som heks i Fyrtøjet.
Hun har deltaget i flere kurser igennem Dats og Unima i drama, masker og teaterdukker!

Image
FYRTØJET 
har været spillet på bl.a.
Christianshavns Beboerhus, Ringe-, Otterup-, Vissenbjerg-, Aarup-, Langelands Bibliotek,
Spurvelunds- og Kragsbjerg Skolen I Odense, Tommerup-, Bjedstrup- og Norddjurs Friskole. Børnehaven Landsbyen, Grenå, Christiania`s Børneteater, Utamaduni Lejren, Hesbjerg Gøglertræf, Badstuen, Klosterbakken  Odense, Næsby Sognegård, Fyrtøjet- Et Kulturhus For Børn- Odense. Kunstforeningen The Stibo Group, Århus, Plantagehuset Thisted, Odder Museum, Kirkerummet Koldinghus, Ringsted dukketeaterfestival, Grenå Kulturhus, Vollsmose Bibliotek, Speedsbjerg Udflytterbørnehave, Lillebælt Værftet I Middelfart, Mimeteatret i Odense i 2006 og 2007 og Munkebo Bibliotek, Tjørneparken Roskilde, Nyborgværkstedet, Havnekulturfestivallan i Odense -08 +-11, 10 års jubilæet på Mimeteatret i Odense-.Bornholm`s Dukketeater Festival, Gadehave Biblioteket Høje Tåstrup. 

ImageImage

ImageImage

 
Birgit
  Forsiden arrow Børneteater arrow Fyrtøjet